Skilda åsikter om Små eldar överallt


Så vitt skilda åsikter som tråkig, klurig och riktigt bra. Små eldar överallt av Celeste Ng delade bokcirkeln i två delar. En som gillade boken väldigt mycket och en annan som tyckte den var tråkig och slutade läsa efter halva. Ja, det är väl det som är charmen med böcker. Att åsikterna kan gå kraftigt isär, men det är också något som kan ge intressanta och givande diskussioner.

Små eldar överallt handlar om det lilla idylliska samhället Shaker Heights där allt på ytan verkar perfekt. När en familjs hus brinner drar spekulationer i gång om vem som tänt på. Jag tolkar annars titeln Små eldar överallt som om det händer något lite överallt i det lilla samhället. Innanför husens väggar pågår det familjehistorier och hemligheter som inte får komma ut. Men det gör det ändå och då får det oanade konsekvenser som leder fram mot det oväntade slutet.

Intrigen kretsar kring Mia och hennes dotter Pearl som levt ett kringflackande liv men slår sig ner i Shaker Heights en dag med sina saker som får plats i bilen. Mia lovar Pearl att här ska de stanna och hon inrättar sitt liv efter det med många nya vänner. Familjen Richardsson är mer välbärgad med en far som är jurist och en mor som är journalist. Familjernas öden flätas samman och när det hittas ett övergivet barn på trappan till brandstationen ställs den trygga idyllen på ända. Moderskap står i centrum på olika sätt och något som och vänskaper och relationer prövas hårt.

Jag tycker boken är gripande och karaktärerna trovärdiga. Händelserna stegras successivt och det blir mer och mer spännande. Mitt tips är att ta sig igenom början för slutet är helt klart att läsa.

Titel: Små eldar överallt
Författare: Celeste Ng
Utgiven: 2019 
Förlag: Albert Bonniers förlag
ISBN: 9789100177348

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snöblind - Ragnar Jónasson

Karma och Jonar - om mod och vänskap

Mannen i rutig skjorta - Magnus Danielson