Angelika - en spänningsroman om systerskap

Vet du egentligen vem din syster är? Den frågan får Mikael anledning att ställa sig själv när hennes syster Angelika försvinner. Karin Valterssons debutroman Angelika är kusligt spännande och frågan är vem kan man egentligen lite på?

Angelika har lämnat Sverige flera år tidigare och lever med sin man och dotter i England. När hennes man Thomas ringer och säger att Angelika är försvunnen släpper Mikaela allt för att åka över till England och leta. Har Angelika verkligen försvunnit självmant och lämnat sin lilla dotter? Har hennes och Thomas äktenskap verkligen varit så lyckligt som de velat göra sken av?

För Mikael blir resan till England en omvälvande upplevelse när hon inser att hon inte alls känner sig syster. Däremot upptäcker hon att hon har ett stort behov av att få veta vad som egentligen har hänt. Hon kommer på sig själv med att ha saknat sin syster och kan inte släppa känslan av att allt inte står rätt till. Den adlige Thomas tycks ha något att dölja.

Vi läste och diskuterade Angelika i en av mina bokcirklar och alla gillade boken. Lågmält spännande med ett kusligt driv som gör att man inte vet vem man kan lita på. Ytterligare en dimension ger så klart att Mikaela och hennes familj bor i Ljungskile och hon arbetar inne i Uddevalla som jurist. Bekanta miljöer gör alltid böckerna lite speciella. Dessutom har jag själv bott i London under en period liksom flera i familjen. Det ger också ett stråk av igenkänning. Tänk om detta drabbat mig?

Titel: Angelika
Författare: Karin Valtersson
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2019
ISBN: 9789177950950
Betyg: 6/10

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snöblind - Ragnar Jónasson

Karma och Jonar - om mod och vänskap

Mannen i rutig skjorta - Magnus Danielson