Falskt namn - tredje boken om Linn Wide

Att utge sig för att vara en annan person och till och med lura de som står dig allra närmast. Det fungerar faktiskt om du är tillräckligt charmig och slug. Falskt namn av Ida Axelsson är den tredje boken i Noir-serien om polisen Linn Wide vid Helsingborgspolisen. Den inleds med ett brutalt knivmord och när polisen börjar undersöka fallet visar det sig att offret inte alls är den han utger sig för att vara. Frågan är bara vem som skulle kunna gå så långt att mörda honom?

Samtidigt som Linn och hennes kollegor utreder mordet blir hon vän med Hanna som har barn på samma förskola som Linn. Deras söner blir vänner vilket innebär att även mödrarna träffas och umgås. Det visar sig att båda två har ett mörkt förflutet som gör att de utvecklar en vänskap som båda två trivs med.

Jag har inte läst de två första böckerna i serien, Dolda spår och Svart skugga. Det är något jag absolut ska göra nu för jag blev väldigt förtjust i Falskt namn. Jag tycker Ida Axelsson är duktig på  personskildringar och hon beskriver känslor på ett trovärdigt sätt. Det är lätt att sätta sig in i den ångest både Linn och Hanna känner av olika anledningar som har kopplingar till deras förflutna. Linn är dessutom en högst mänsklig polis med sina egna problem och våndor. När upplösningen kommer är den oväntad men ändå inte. Hämnd är en drivkraft så god som någon och kan till och med få en människa att döda. Speciellt när det handlar om att någon gjort dina barn illa.

Titel: Falskt namn
Författare: Ida Axelsson
Förlag: MIMA
Utgiven: 2019
ISBN: 9789188845597
Betyg: 6/10

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snöblind - Ragnar Jónasson

Karma och Jonar - om mod och vänskap

Mannen i rutig skjorta - Magnus Danielson