Uddevallabördiga Kicki Sehlstedt tar hatet mot kvinnor till en ny nivå

Våld och brott mot kvinnor är tyvärr något som eskalerar i vårt samhälle. Det tar sig också allt grymmare uttryck och det är något som uddevallabördiga Kicki Sehlstedt skriver om i sin nya bok Oskuld. Jag har recenserat den i dagens Bohusläningen både i pappret och på webben. Boken är driven, kuslig och riktigt bra. Tyvärr kan jag i recensionen inte skriva exakt vad som händer i den dramatiska upplösningen utan att spoila för mycket. Men helt klart är att Kicki Sehlstedt tar hatet mot kvinnor till en helt ny nivå.

Precis som i hennes debutroman Sweet Lolita från 2018 är det kriminologen Kajan Berglund och journalisten Aida Svantesson som är huvudpersoner. På så sätt kombinerar Sehlstedt själv sina båda kompetenser eftersom hon själv är både kriminolog och journalist. Oskuld handlar också om flickors och unga kvinnors utsatthet på nätet. Linn Alvén försvinner spårlöst och det sista livstecknet är en bild på Snapchat på natten efter sin 18-årsfest. Efter ett halvår kopplas Kajan Berglund in på fallet tillsammans med Aida Svantesson som är inneboende hos Kajan. Båda två blir helt besatta av att ta reda på vad som hänt med Linn. De möter alltmer skrämmande saker på väg mot den dramatiska upplösningen.

För en uddevallabo blir det en extra krydda till handlingen att Aida Svantesson är född och uppvuxen i Uddevalla. Miljöer från Dalaberg, Hyggestråket och Ramnerödskolan skymtar förbi i böckerna och ökar igenkänningen.

Läs hela min recension HÄR!

Titel: Oskuld
Författare: Kicki Sehlstedt
Förlag: Piratförlaget
Utgiven: 2019
ISBN: 9789164206466

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snöblind - Ragnar Jónasson

Karma och Jonar - om mod och vänskap

Mannen i rutig skjorta - Magnus Danielson