Maskmakaren - Anna Ihrén

Anna Ihrén har tidigare skrivit fyra deckare i serien Morden på Smögen. Nu är hon tillbaka med en ny serie som heter Jubileumsserien och Maskmakaren är den andra boken i den serien. Den ska spegla de utmaningar Göteborg står inför innan staden fyller 400 år, 2021. Huvudpersonerna är samma men handlingen är flyttad till Göteborg. men Smögen finns med på ett hörn så klart. Anna Ihrén är född och uppvuxen i Göteborg men har tillbringat somrarna på Smögen där hennes pappa fortfarande bor.

Maskmakaren inleds med att en person (sannolikt mördaren) berättar om traumatiska händelser i barndomen. Det fortsätter med att en framgångsrik affärsman skjuts till döds. Samtidigt sitter maskmakaren Louis på Göteborgsoperan och gör klart maskerna till premiären på Fantomen på operan. Hänger möjligen händelserna i hop - ja naturligtvis.

Jag är inte överförtjust i Maskmakaren som jag tycker är rörig och innehåller på tok för många karaktärer. Jag får ingen riktig relation till någon av dem och kan inte hålla ordning på vem som är vem. Läs hela min recension HÄR!

Titel: Maskmakaren
Författare: Anna Ihrén
Förlag: MIMA förlag
Utgiven: 2019
ISBN: 9789188845108








Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snöblind - Ragnar Jónasson

Karma och Jonar - om mod och vänskap

Mannen i rutig skjorta - Magnus Danielson