Strandläsning - Emily Henry

I bland påverkas man av det som delas i ens flöde på sociala medier. Jag såg boken Strandläsning av Emily Henry fladdra förbi flera gånger och tyckte den såg lagom lättsam och enkel ut i sommarvärmen. Kanske lite strandläsning rent av även om jag inte är så mycket på stranden utan mest i min trädgård.

Boken handlar om Augustus Everett, Gus kallad, som är en hyllad romanförfattare och January Andrews som skriver bästsäljande romanceböcker. Alltså varandra motsatser när det kommer till det litterära. De känner varandra flyktigt sedan skoltiden då January tyckte Gus var en odräglig besserwisser. De båda har alltså inte mycket gemensamt mer än att de bor grannar i varsitt strandhus den här sommaren och på grund av olika skäl har drabbats av skrivkramp. Något de hanterar genom att utmana varandra. Augustus ska skriva en romantisk komedi och January ska skriva nästa stora amerikanska roman, och för det ska hon intervjua en sekt. Men en sak ingår i utmaningen - de får inte bli kära i varandra.

Sommaren går och i takt med att January och Augustus lär känna varandra inser de att de kompletterar varandra trots olikheterna. Båda två har problem med att kunna känna tillit och lita på en annan människa. Frågan är om de ska våga satsa eller låta alltihop vara en flyktig sommarromans. Emily Henry har skrivit en bok som är en blandning av feelgood och romance. En riktigt mysigt liten historia som också tar upp de svåra frågorna i livet. Min känsla var rätt - en helt perfekt bok att läsa på stranden nu när sommaren går in i sitt absoluta slutskede.

Titel: Strandläsning
Författare: Emily Henry
Förlag: Lavender Lit
Utgiven: 2020
ISBN: 9789187879791
Betyg: 7/10

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snöblind - Ragnar Jónasson

Karma och Jonar - om mod och vänskap

Mannen i rutig skjorta - Magnus Danielson