Jag Caroline - familjefar och yrkeskvinna - Caroline Farberger

Det blev stor uppståndelse i samband med att näringslivstoppen Carl Farberger kom ut som Caroline. Biografin Jag Caroline - yrkeskvinna och familjefar är inte bara en berättelse om att byta kön utan också om att utmana cementerade genusstrukturer i näringslivet.

Biografin är skriven tillsammans med journalisten Henrietta Westman. Att läsa den är både omvälvande och fascinerande men också upplyftande på många sätt. Det ger inte bara en unik inblick i våndan över att inte vara den man vill vara och kampen för att bli det. det ger också hopp om mänskligheten som visar sig vara förstående och uppmuntrande - i alla fall i just det här fallet.

Carl Farberger växte upp på Hovhult i Uddevalla i vad han beskriver som en trygg uppväxt. Att den lille pojken är annorlunda är det ingen som anar - inte ens han själv. Fram till sjuårsåldern vill säga när han inser att han dras till det feminina. Två tjejkompisar för honom att prova en svart klänning i tyll och känslan är ren och skär eufori. 

Det ska ändå ta närmare 40 år innan han tar steget över och blir kvinna fullt ut. I stället är han en man med imponerande cv: kursetta i lumpen, dubbla examina från Chalmers och handelshögskolan, frimurare, make, vd och pappa. Biografin är ärlig, naken och modig. Läs hela min recension HÄR!

Titel: Jag Caroline - yrkeskvinna och familjefar
Författare: Caroline Farberger
Förlag: Mondial
Utgiven: 2020
ISBN: 9789189061750
Betyg: 7/10

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snöblind - Ragnar Jónasson

Karma och Jonar - om mod och vänskap

Mannen i rutig skjorta - Magnus Danielson