Timglas - Stefan Arbratt och Jonas Bartholf Kragnert

I februari i år läste och recenserade jag Stefan Arbratt och Jonas Kragnert Bartholfs debut Brottsplats 416. Båda två har en koppling till Uddevalla där de gått i skola. Jag blev positivt överraskad av den första bok som handlade om polisen Klas Hagberg och undersköterskan Sara Douhan. Det omaka paret löste brott tillsammans, närmare bestämt cold cases, och det blev en trovärdig bok där man fick inblick i både polisens men också hemtjänstens arbete. 

Nu är uppföljaren Timglas här och återigen är det Klas Hagberg och Sara Douhan som står i centrum. Den här gången är det en kvinna som blivit utsatt för ett våldtäktsförsök 1994 som hör av sig till Hagberg och vill att han öppnar fallet igen. Han tar hjälp av Sara Douhan och återigen blir det ett lyckat samarbete där Sara står för den avgörande iakttagelsen som tar fallet närmare en lösning. Precis som vanligt alltså. 

Precis som med föregångaren gillar jag drivet. Arbratt och Kragnert Bartholf älskar att berätta sin historia, det är uppenbart.Det som är roligt med den här boken för en Uddevallabo är också att nutid varvas med dåtid och när Sara minns tillbaka till 90-talet förkommer Uddevalla titt som tätt med väl kända miljöer som Einars konditori och Hallmans bokhandel bland annat.

Läs hela min recension HÄR

Titel: Timglas
Författare: Stefan Arbratt och Jonas Kragnert Bartholf
Förlaget: Egna förlaget Ledarliv consulting AB
ISBN: 9789151928807
Betyg: 6/10


 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snöblind - Ragnar Jónasson

Karma och Jonar - om mod och vänskap

Mannen i rutig skjorta - Magnus Danielson