När regnen upphör - Dag Öhrlund

Dag Öhrlund och hans böcker har följt mig ett tag. Jag upptäckte honom i samband med boken Mord.net som kom ut 2007. Han skriver spännande och drivet om samhällsfrågor som engagerar. Han har lite annorlunda infallsvinklar i frågor som skapar tänkvärda intriger, men är inte särskilt politiskt korrekt. Inte minst är han känd för sina böcker om den svenske seriemördaren Christopher Silfverbielke som han drog till sin spets. Dag Öhrlunds senaste böcker handlar om den buttre men charmige kommissarie Evert Truut med det stora hjärtat och den svarta humorn. Det är snabblästa bladvändare utan något större djup, men rätt underhållande att ta sig an i bland.

Den senaste heter När regnen upphör och handlar om en serie mord. De tycks inte alls ha med varandra att göra, förutom att offren hittas tillsammans med en del av en död mus. Samtidigt som han ska arbeta med utredningen hamnar Evert Truut på sjukhus med bruten fot och möter en kvinnlig stalker som han måste hantera. Han har sin relation med Claudia att vårda, sin son och barnbarn samt att han ska finnas där för sina kollegor. Inte minst Carolina som har ett stormigt liv. Mycket att stå i med andra ord, men det brukar lösa sig med lite Emser och John Silver.

När regnen upphör är en klassisk Truut-deckare som ger en stunds underhållning. Det är inte särskilt avancerad intrig, men ändå vill jag veta hur det går. Lättsam spänning som ger både skratt och rysningar, som vanligt alltså när det handlar om Truut och Öhrlund.

Titel: När regnen upphör
Författare: Dag Öhrlunf
Förlag: Lind & co
Utgiven: 2020
ISBN: 9789179033408
Betyg: 5/10Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Michelletimman - Tommy Widekärr

Att landa som en trana - Kajsa Ingemarsson