Striden om Dimön - Mariette Lindstein

Jag har tidigare redcenserat Mariette Lindsteins böcker om sekten på Dimön i den här bloggen. Jag har också fått förmånen att höra Mariette berätta om sitt författarskap som blir så trovärdigt med tanke på hennes bakgrund inom scientologirörelsen. Nu har jag läst den senaste bok Striden om Dimön.

Sektledaren Franz Oswald är på väg att förändras. Samtidigt är det någon som utmanar om marken på Dimön. När Mariette Lindstein är tillbaka med femte boken om sekten på Dimön tar hon handlingen vidare på ett skickligt sätt och i femte boken om sekten som heter Striden om Dimön är det kusligare än någonsin.

I takt med att Franz Oswald tycks förändras och bli mer känslomässig och mänsklig är det någon som gör anspråk på mark på Dimön. Julia Frisk har bestämt sig för att bryta med Franz efter att precis ha återhämtat sig efter ett dramatiskt jobbuppdrag på Dimön i senaste boken. Hon har lovat sig själv, och sina föräldrar i Henån, att aldrig mer träffa honom igen.

Men när det står klart att Franz och Julia har en gemensam fiende tvingas de samarbeta trots allt. Motståndaren visar sig vara ett religiöst brödraskap som kallar sig Ursprungsevangelisterna och har säte i Henån på Orust. De använder grymma och ortodoxa metoder för att uppfostra sina döttrar. Julia bestämmer sig för att gräva i dess förflutna och fram träder en bottenlös grymhet och ondska som får tankarna till schartauanerna som verkade i Bohuslän på 1800-talet. För att ta reda på hur de tänker måste Julia ta hjälp av någon som har erfarenhet av sektlivet- och det finns väl bara en?

Läs hela min recension HÄR!

Titel: Striden om Dimön
Författare: Mariette Lindstein
Förlag: Harper Collins Nordic
Utgiven: 2021
ISBN: 9789150963410
Betyg: 7/10


Julia bestämmer sig för att gräva i dess förflutna och fram träder en bottenlös ondska och grymhet. Det blir tydligt att ledaren Hilmer Blomberg inte lämnar någon oberörd, antingen älskar man honom eller så hatar man honom. För att ta reda på hur Ursprungsevangelisterna tänker måste Julia prata med någon som har erfarenhet av sektlivet - och det finns ju bara en person. Men är hon beredd att dras in i Franz Oswalds nät en än gång?  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snöblind - Ragnar Jónasson

Karma och Jonar - om mod och vänskap

Mannen i rutig skjorta - Magnus Danielson