Samtal från en ängel - Guillaume Musso

På senaste bok. och vinprovningen med vita viner i Frankrike tillsammans med Jenny Magnusson och Christoffer Holst fick vi som vanligt ett riktigt generöst bokpaket. En av böckerna jag blev nyfiken på var Samtal från en ängel av Guillaume Musso. Jag har läst en del om Musso och förstår att han är stor i sitt hemland, men jag hade ännu inte läst något av honom. Förrän nu vill säga. Detta är hans första bok översatt till svenska och också nominerad till Årets bok 2021. Nu finns ytterligare två - dels Central park och dels Återträffen som släpps om nån vecka.

Samtal från en ängel inleds med att två främlingar - Madeleine och Jonathan - krockar på flygplatsen JFK i New York. I samband med krocken lyckas de förväxla sina mobiltelefoner. När de inser misstaget står de klart att de befinner sig 10 000 kilometer i från varandra. Hon bor i Paris och han driver restaurang i New York. Även om de får kontakt med varandra så dröjer det ju att byta tillbaka telefonerna. Så klart tar nyfikenheten över och de börjar utforska innehållet i varandras telefoner. 

Till slut inser de att de har mer gemensamt än de någonsin vågade tro. Sakta men säkert börjar de söka efter sanningen på varsitt håll och inser till slut att deras slumpmässiga krock på flygplatsen leder till ännu fler slumpmässiga sammanträffanden. Det ena leder till det andra och till slut blir det oundvikligt att de måste träffas igen - får att finna sanningen om vad som egentligen hände i det som visar sig vara deras gemensamma historia. En jakt som blir livsfarlig för båda två.

Guillaume Musso har skapat en historia som är en blandning av en kärleksroman och en thriller. Den har så många tvära kast att det krävs koncentration för att hänga med. Det är så många slumpmässiga sammanträffanden att det är på gränsen till att bli otroligt. Samtidigt är det en historia med fart och fläkt och många oväntade vändningar som gör att det är spännande och drivet. Det är svårt att lägga i från sig och jag bara måste få veta hur det hela hänger i hop. Det är spännande in i det sista mot den dramatiska upplösningen.

Titel: Samtal från en ängel
Författare: Guillaume Musso
Förlag: Bokförlaget Nona
Utgiven: 2020
ISBN: 9789188901224
Betyg: 6/10



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snöblind - Ragnar Jónasson

Karma och Jonar - om mod och vänskap

Mannen i rutig skjorta - Magnus Danielson