Den barmhärtige samariten - Cilla och Rolf Börjlind

Att få en ny bok av Cilla och Rolf Börjlind i händerna innebär alltid läsande i en rasande fart. Det är inte särskilt avancerat eller blodigt, men det är spännande så det förslår när Olivia Rönning och Tom Stilton är i farten. Den senaste boken, del 7 i serien om den omaka duon, heter Den barmhärtige samariten och är inget undantag.

Olivia Rönning är försvunnen och hennes kollegor inser snabbt att hon inte håller sig undan av fri vilja. Snabbt är hela hennes gäng med Tom Stilton och Mette inblandade i sökandet efter henne. Det är mitt i en pandemi och Mette som egentligen är pensionerad har utsetts till samordnare för säkerheten kring de covidvaccinleveranserna som kommer till Sverige. Det visar sig vara ett väldigt riskabelt uppdrag då någon är ute efter att sabotera transporterna. Sökandet efter Olivia leder till södra Sverige där någon eller några är ute efter att dölja allvarliga brott. Olivia och hennes kollegor är snart något på spåren och till slut visar det sig att alltihop hänger samman. Ska de lyckas hitta de skyldiga innan allt är för sent?

Som alltid har cliffhangern i den senaste boken stor bäring på nästa bok. Börjlinds är skickliga på att bygga upp en spänning som gör att man bara vill läsa mer och mer, en riktig bladvändare. De lockar läsaren med både spänning och romantik. Den barmhärtige samariten är också skrämmande aktuell med allt vad covid och vaccin innebär med anti-vaxxare och viljan att så ett frö av tvivel hos gemene man om man verkligen ska vaccinera sig eller inte. Förutsägbart javisst, men skickligt skrivet och inga detaljer lämnade åt slumpen. Att karaktärerna dessutom känns som gamla bekanta vid det här laget är en bonus i sig. Jag ser fram emot att mötas igen.

Titel: Den barmhärtige samariten
Författare: Cilla och Rolf Börjlind
Förlag: Norstedts
Utgiven: 2021
ISBN: 9789113098685
Betyg: 7/10

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snöblind - Ragnar Jónasson

Karma och Jonar - om mod och vänskap

Mannen i rutig skjorta - Magnus Danielson