Bortom Dimön - Mariette Lindstein

Hur har egentligen sektledaren Franz Oswald blivit den han är? I sjätte och sista (?) boken i serien om sekten på den bohuslänska ön Dimön tar Mariette Lindstein historien ytterligare ett steg utan att det varken blir tråkigt eller krystat. 

Jag ser just nu den uppmärksammade TV-serien om intrigerna i församlingen i Knutby. Serien baseras på verkliga händelser med mord och mordförsök som gav eko i nyhetsrapporteringen 2004. Det är en studie i hjärntvätt som är både fascinerande och otäck. Ännu otäckare blir det förstås eftersom alltihop faktiskt hänt på riktigt.

Det har inte händelserna på Dimön gjort. Men författaren Mariette Lindstein däremot har en bakgrund inom scientologerna vilket gör att hennes böcker om sektlivet blir mycket trovärdiga och initierade. Hon beskriver ingående det manipulativa förtrycket. De mest populära böckerna handlar om sekten på Dimön med den karismatiske sektledaren Franz Oswald som håller till på en fiktiv ö på västkusten. Det har blivit en rejäl följetång och just nu är hon aktuell med den sjätte och sista (?) boken i serien "Bortom Dimön".

Jag har läst och recenserat boken. Ni kan läsa hela min recension HÄR

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snöblind - Ragnar Jónasson

Karma och Jonar - om mod och vänskap

Mannen i rutig skjorta - Magnus Danielson