Benvittring - Johan Theorin

Efter åtta år är min gamle kollega på Bohusläningen Johan Theorin tillbaka med en ny bok i den så hyllade Ölandssviten. det blir ett kärt återseende av karaktärerna Gerlof och Tilda. Historien i nya Benvittring är både intressant, spännande och riktigt välskriven.

Johan Theorin har alltså en bakgrund som journalist på bland annat Bohusläningen på 90-talet. Som författare har han blivit mycket hyllad för böckerna i Ölandssviten. den första boken i serien heter "Skumtimmen" och kom 2007. Den blev mycket kritikerrosad och Theorin uppmärksammades för sitt sätt att blanda spänning med nästan övernaturliga inslag. Något han fortsatt göra även i de andra böckerna i sviten som också kompletterades med @Nattfåk" (2008), "Blodläge" (2010) och "Rörgast" som kom 2013.

När han nu är tillbaka med ytterligare en efterlängtad bok om Gerlof Davidsson och hans brorsdotter Tilda som är polis på Öland har det gått åtta år sedan "Rörgast" kom ut. Boken heter alltså "Benvittring" och inleds med att en man dör i ett stenras på en ödslig öländsk strand. På marken ligger en krans av rosor. När Tilda Davidsson kommer dit och börjar undersöka händelsen hittar hon benrester som visar sig vara från en man som senast sågs i livet många, många år tidigare i sällskap av Tildas släkting Gerlof Davidsson.

Läs hela min recension HÄR!

Titel: Benvittring
Författare: Johan Theorin
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgiven: 2021
ISBN: 9789146232834

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snöblind - Ragnar Jónasson

Karma och Jonar - om mod och vänskap

Mannen i rutig skjorta - Magnus Danielson