Det opålitliga hjärtat - Morgan Larsson

I bland råkar man på böcker som inte liknar något annat man läst innan. En sådan bok är Det opålitliga hjärtat av Morgan Larsson. Vi läste och diskuterade den i bokcirkeln den här gången och alla var rörande överens - en knäpp, annorlunda men fruktansvärt rolig bok med en stor portion allvar och svart humor. Dessutom skriven redan 2014.

Love Löve får ett besked han drömt om i hela sitt liv. Men han reagerar inte alls som han trott utan får i stället hjärtstillestånd. Han överlever mirakulöst, men läkarna förbjuder honom att ha sex för då riskerar han nämligen att dö. Det struntar Love i och i stället för att ta det lugnt lever han som om varje dag är den sista och helt plötsligt vill alla ha honom. Läkarna vill ha hans hjärta till forskningen och kvinnorna vill ha honom. Från att knappt ha dejtat alls träffar han nu tre kvinnor samtidigt. Men till slut blir livet lite väl komplicerat för Love.

Omdömena om boken i vår lilla bokcirkel var annorlunda, vansinnigt rolig och knäpp. Vi var överens om att det var en riktig liten pärla som höjde humöret. Boken var verkligen så långt från förutsägbar man kan komma, och så klart lite knäpp och otrolig. Det var också oerhört många parallella trådar och handlingar. Den ena mer osannolik än den andra, men alltid berättad med en stor portion kärlek. Morgan Larsson knöt i hop säcken på ett riktigt bra sätt.

Titel: Det opålitliga hjärtat
Författare: Morgan Larsson
Utgiven: 2014
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 9789164242402


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Karma och Jonar - om mod och vänskap

Mannen i rutig skjorta - Magnus Danielson

Snöblind - Ragnar Jónasson