Hemmets trygga vrå - Cara Hunter

För bara några veckor sedan skrev jag recension om Cara Hunters tredje bok i serien om poliskommissarien Adam Fawley - Ingen utväg. Hennes speciella berättarstil med utdrag ur förhör, kommentarer från sociala medier och tidningsartiklar som komplement till huvudhistorien är speciell men ger det en extra dimension som jag gillar. Eftersom jag också gillar att läsa serier i kronologisk ordning har jag nu givetvis läst Hemmets trygga vrå som är den första boken i serien om Adam Fawley.

Åttaåriga Daisy försvinner spårlöst från en fest. Hennes mamma och pappa, Barry och Sharon, anmäler henne försvunnen men när polisen granskar bilder från festen inser de att det är en annan liten flicka som springer omkring i den tusenskönadräkt alla trodde Daisy bar. Ingen träffade Daisy på festen och ingen har saknat henne. Mycket tyder på att hon aldrig var där. I jakten på sanningen kring vad som egentligen hänt Daisy dyker Adam Fawley på många möjliga scenarion. Jakten på Daisy tar många olika vändningar och ingenting är vad det ser ut att vara. Men en sak är säker, det är bråttom om man ska hitta den lilla flickan vid liv.

Sin vana trogen skriver Cara Hunter gripande och spännande och det är omöjligt att lägga i från sig boken. De tvära kasten gör att läsaren hålls ovetande om vad som egentligen hänt ända in på sista sidan. Det är omöjligt att lista ut lösningen i ett tidigare skede helt enkelt. Greppen med att också blanda in utdrag ur förhör, kommentarer på sociala medier och tidningsartiklar ger boken ett samtida perspektiv som är intressant. Precis som i verkliga livet är det många som tycker till och har synpunkter på de inblandade och polisens arbete. De mänskliga öden som skildras i Hunters böcker är verklighetstrogna och skrämmande. Hon är helt enkelt en mycket kompetent deckarförfattare. Nu ska jag ta mig an övriga böcker i serien också - den fjärde, All denna vrede, kom precis i brevlådan.

Titel: Hemmets trygga vrå
Författare: Cara Hunter
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Utgiven: 2018
ISBN: 9789188447968
Betyg: 8/10

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snöblind - Ragnar Jónasson

Karma och Jonar - om mod och vänskap

Mannen i rutig skjorta - Magnus Danielson