I mörkret - Cara Hunter

Jag har fastnat för Cara Hunter just nu och som jag skrev i recensionen av Hemmets trygga vrå i förra veckan så läser jag just nu alla böcker i serien om kriminalkommissarie Adam Fawley och hans tream i Oxford. Nu har jag läst den andra boken i serien som heter I mörkret och ni får alltså ha överseende med recensioner av böcker som har ett par år på nacken, men oftast inte är sämre för det. Speciellt inte Cara Hunter som är mer aktuell än någonsin med sitt lite speciella sätt att skriva.

I mörkret inleds med att en ung kvinna och ett barn hittas i källaren till ett hus. De är inspärrade, svårt medtagna men vid liv. Ingen vet vem de är och den äldre mannen som äger huset säger att han aldrig sett dem. Samtidigt uppdagas det att en annan ung kvinna och ett barn försvann i samma område några år tidigare. Grannarna är chockade över att det här kan hända på deras lugna gata.

När Adam Fawley och hans kollegor börjar nysta i fallet dyker de på den ena mer märkliga omständigheten än den andra. Så småningom visar det sig att ingenting är vad det verkar vara och I mörkret visar mänsklighetens onda sidor på djupet. Hur människor är beredda att gå hur långt som helst för att skaffa sig fördelar och förnedra andra.

Sin vana trogen väver Cara Hunter in kommentarer från sociala medier i texten liksom tidningsartiklar och utdrag ur förhör. Det är ett annorlunda sätt att skriva som ger ytterligare en aspekt på texten.  Det ger läsaren  anledningen att fundera över hur det egentligen ligger till mer än en gång. Det tillsammans med Cara Hunters tvära vändningar i historien gör att ingenting är klart förrän boken är definitivt slut. Inte den bästa boken av Hunter men återigen stabil spänning som inte gör mig besviken. Fjärde boken heter All denna vrede och har precis kommit ut. Den ligger här i bokhyllan och bara väntar på att bli läst. Återkommer inom kort med ytterligare en Cara Hunter -recension men först väntar lite annat.

Titel: I mörkret
Författare: Cara Hunter
Förlag: Louise Bäckelin förlag
Utgiven: 2019
ISBN: 9789177990550
Betyg: 6/10

  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snöblind - Ragnar Jónasson

Karma och Jonar - om mod och vänskap

Mannen i rutig skjorta - Magnus Danielson