Stilla vatten - Britt Peruzzi

 

Britt Peruzzi och hennes kriminalserie om polisen Alda Luppi på Rivieran är en relativt ny bekantskap för mig. Nyligen läste vi den första boken Aldrig glömma som vi sedan diskuterade på en Bok- och vinprovning. Jag tyckte om den och har nu också läst den andra boken i serien, Stilla vatten.

I Stilla vatten hittas en man brutalt mördad på en välbesökt strand i Nice. Trots att det sker mitt bland badgäster och lekande barn finns det inget vittne till händelsen. Polisen Alda Luppi har egentligen semester, men hon tar sig ändå an fallet som leder in i fastighetsbranschen. Den mördade mannen på stranden är nämligen fastighetsmäklare. När Alda Luppi börjar nysta i fallet upptäcker hon tveksamma metoder inom fastighetsbranschen där många bokstavligt talat går över lik för att tjäna pengar. I takt med att lösningen närmar sig dyker familjehemligheter från långt tillbaka i tiden upp och det blir extra tydligt att det är svårt att glömma en oförätt, trots att tiden går. Frågan är bara vem som varit beredd att gå så långt som att mörda för att återupprätta sin heder.

Återigen tar Britt Peruzzi med läsaren till miljön kring Nice på Rivieran - en miljö hon känner väl och därför beskriver initierat. Den här gången är det snäppet blodigare än senast, men det är ändå karaktärerna och miljöerna som ger historien liv. Mordet här är mer centralt i berättelsen och Britt Peruzzi beskriver en fastighetsbransch som inte alltid tycks vara helt fri från oegentligheter. Men till sist kokar det ner till en historia om svek och hämnd. Återigen levererar Peruzzi en perfekt bok att ta sig an på stranden eller i hängmattan, eller varför inte ta med solen och värmen från Rivieran in i favoritfåtöljen nu när väderprognoserna lovar regn.

Titel: Stilla vatten
Författare: Britt Peruzzi
Förlag: Bazar förlag
Utgiven: 2020
ISBN: 9789180060653
Betyg: 7/10

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snöblind - Ragnar Jónasson

Karma och Jonar - om mod och vänskap

Mannen i rutig skjorta - Magnus Danielson