Gröna, sköna vårvindar - Christoffer Holst

Christoffer Holsts böcker om Cilla Storm är riktiga pärlor - både innehållsmässigt men också färgglada på sin plats i bokhyllan. Ett piggt inslag helt enkelt. Gröna, sköna vårvindar är avslutningen på serien som likt sina föregångare är kriminalhistorier blandad med feelgood med mycket mat och vin.

Kriminalreportern Cilla Storm trivs med livet med sin pojkvän polisen Adam men är ändå lite osäker på vad som ska hända härnäst i förhållandet. På jobbet stöter hon på ett gammalt olöst mord på Bullholmen från 60-talet som hon och väninnan Rosie börjar gräva i. Samtidigt har den kända mat- och vinprofilen Julia fått låna ett hus på ön av en kompis för att kunna slutföra boken hon arbetar med. En blåsig kväll blir hon vittne till något som utåt sett verkar vara en stor tragedi - men vad var det egentligen som hände? 

Sin vana trogen blandar Christoffer Holst lite mord, kärlek, mat och vin i en välskriven historia. Det är inte särskilt blodigt men det är kusligt och spännande. Cilla Storm och hennes vänner Zacke och Jonathan är välkända karaktärer vid det här laget. Även Rosie och polisen Adam känns som hamla bekanta. Det är tänkt som en serie på fyra böcker utifrån årstiderna. Söta, röda sommardrömmar och Blå, blå höstvågor var bra, Kalla, vita vinternätter var ännu starkare och den jag håller som den bästa i serien. Gröna, sköna vårvindar når inte riktigt upp till den tycker jag men Christoffer Holst avslutar ändå serien med flaggan i topp.

Titel: Gröna, sköna vårvindar
Författare: Christoffer Holst
Förlag: Lovereads
Utgiven: 2021
ISBN: 9789188801890
Betyg: 6/10

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snöblind - Ragnar Jónasson

Karma och Jonar - om mod och vänskap

Mannen i rutig skjorta - Magnus Danielson