Sommarmöten - Emily Henry

I bland vill man bara ha lite ren och skär kärlek och romantik. Inte så mycket konflikter, bråk och grymhet utan mer något mjukt och fint som ger några timmars verklighetsflykt. Då är Lavender Lits böcker att rekommendera. Den här gången läste jag Sommarmöten av Emily Henry. Jag har tidigare läst hennes bok Strandläsning som jag tyckte mycket om.

Sommarmöten är lite på samma tema - det där att kärlek inte ska vara så enkelt. Den handlar om Poppy och Alex som egentligen är rätt olika och inte har särskilt mycket gemensamt. Poppy är impulsiv och älskar att resa. Alex är mer jordnära och stannar helst hemma med en god bok. Ändå har de varit bästa vänner sedan college och i tio år ändå gjort en resa om året, bra de två, till det hände något för två år och sedan dess har de inte pratat med varandra alls. Något som Poppy inte alls trivs med. Hon saknar Alex och deras resor och lyckas övertala honom att åka med på ytterligare en resa. Ska de lyckas lappa i hop sin relation?

Handlingen är som så många gånger i den här typen av böcker lite konstruerad, osannolik och ganska förutsägbar. Men i bland är det precis vad man vill ha. Emily Henry kan konsten att hitta lite annorlunda perspektiv på de relationer hon skriver om. I boken Strandläsning handlade det om skrivkramp och att de båda huvudkaraktärerna utmanade varandra i att skriva en bok i en genre de inte var vana vid. De fick absolut inte bli kära i varandra - ja ni kan lista ut vad som händer. Här är det också frågan om en utmaning som också till en början handlar om en vänskapsrelation som trasslat till sig men som ska försöka räddas. Det är en stunds verklighetsflykt men en avslappnad och underhållande sådan. En sån här bok då och då piggar helt klart upp.

Titel: Sommarmöten
Författare: Emily Henry
Förlag: Lavender Lit
Utgiven: 2021
ISBN: 9789189306080
Betyg: 6/10

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snöblind - Ragnar Jónasson

Karma och Jonar - om mod och vänskap

Mannen i rutig skjorta - Magnus Danielson