Svarta segel - Rebecka Edgren Aldén

Jag har tidigare läst Deadline av Rebecka Edgren Aldén - en spänningsroman i tidningsmiljö. Nu förlägger hon sin nya serie till sjöss i seglingsmiljö. Första boken heter Svarta segel och är en suggestiv psykologisk thriller som utspelar sig under några heta sommardagar i Stockholms skärgård. Dessutom får man en mycket intressant inblick i Sjöräddarnas vardag då deras verksamhet också spelar en stor roll i historien.

Svarta segel inleds med att sjöräddaren Annika och hennes kollegor påträffar en övergiven segelbåt långt ute i Stockholms skärgård. Vad som egentligen hänt rullas sedan upp i en historia som inleds fem dagar tidigare när Joanna står på bryggan och väntar på sin bror Zack som hon ska segla med i några dagar. Med sig ombord har hon en tung, obearbetad sorg. Frågan är om samvaron med Zack på segelbåten, bara de två, ska kunna göra att hon kan gå vidare i livet. Vi får följa Zack och Joanna samt Annika och övriga sjöräddare under några dagar i Stockholms skärgård med fokus på relationer och historier som går långt tillbaka i tiden,

Rebecka Edgren Aldéns nya serie är spännande och riktigt intressant. Dels blir det obehagligt när man får följa Zack och Joanna på en segelbåt ute på havet. När deras relation sätts på prov finns det ju liksom ingen annanstans att ta sig. De utmanar verkligen varandra där på båten, och för mig som inte är någon båtmänniska, blir det läskigt. Miljön är helt enkelt perfekt för att skapa kusliga spänningshistorier, nästan lite klaustrofobiska. Dessutom är det intressant att få en inblick i hur sjöräddarnas verksamhet fungerar. Samtidigt som de är människor med sina egan liv och problem förväntas de hjälpa andra båtmänniskor i skärgården. Något som i bland kanske inte riktigt fungerar smärtfritt. Jag ser fram emot att få läsa mer om Annika och hennes kollegor.

Titel: Svarat segel
Författare: Rebecka Edgren Aldén
Förlag: Romanus & Selling
Utgiven: 2022
ISBN: 9789189051898

 

  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snöblind - Ragnar Jónasson

Karma och Jonar - om mod och vänskap

Mannen i rutig skjorta - Magnus Danielson